Mathias Vacek členem elitního týmu

od redakce

Teprve dvacetiletý český cyklista Mathias Vacek má za sebou skvělou sezonu, během které se stal vicemistrem světa i Evropy do 23 let v silničním závodě a vyhrál také 6. etapu závodu WorldTour Kolem Spojených arabských emirátů. To ještě v dresu týmu Gazprom-Rusvelo, od nového ročníku už bude patřit do elitního týmu Trek-Segafredo.

»Na konci února náš tým zastavili, takže jsem od té doby jezdil už jenom s národním týmem. Závodů nebylo moc, ale zase jsem se je snažil využít naplno. Připravil jsem se co nejlépe, abych byl vidět,« vysvětluje Vacek, který ještě donedávna reprezentoval Česko také v běžeckém lyžování. 

Jezdec, který vyhrál zmíněnou etapu Kolem Spojených arabských emirátů teprve v devatenácti letech, tak během uplynulé sezony ukázal i velkou mentální odolnost. »Výsledky člověka motivují do další práce,« pokračoval Vacek. 

Od příštího roku bude český mladík patřit do stáje elitního týmu Trek-Segafredo, za který jezdí mimo jiné i vítěz etapy letošního ročníku Tour de France Mads Pedersen. »Moc se na to těším. První rok ve WorldTour týmu bude velká výzva. Nejdu tam s tím, že bych měl ostatním vozit bidony, chtějí si mě vyzkoušet i v nějakém závodě v roli lídra,« prozradil Vacek. 

Plány v novém působišti se cyklista, který nejčastěji relaxuje rybařením, dozvěděl během setkání v USA v sídle týmu Trek-Segafredo. »Samozřejmě pojedu závody, ve kterých budu pomáhat týmovým kolegům. Věřím, že budu mít zajímavý program, ještě není jisté, jestli pojedu závod Grand Tour. Každopádně se chci zase připravit na mistrovství světa a dát do sezony všechno,« dodal Vacek. 

Z podpisu jednoho z největších českých cyklistických talentů má radost také český zástupce společnosti Segafredo Zanetti. »Roky sledujeme úspěchy týmu i skvělé individuální výkony hvězd světové cyklistiky, které jezdí v dresu Trek-Segafredo a vždy jsme si přáli, aby se řady týmu rozšířily i o českého závodníka. Proto jsme nadšeni, že se členem týmu stal Mathias Vacek, jehož výsledky určitě nadchly každého českého fanouška cyklistiky, a pevně doufáme, že brzy v našich barvách přidá další úspěchy,« řekl Zdeněk Malec ze společnostiSegafredo Zanetti.

Právě tato společnost se stala významným partnerem amerického cyklistického týmu Trek Factory Racing před sedmi lety. Od začátku roku 2016 znají cyklističtí fanoušci tým pod názvem Trek-Segafredo. V současnosti reprezentuje tým 31 mužů a 14 žen z celého světa. Ostatně v týmu je momentálně třináct národností.

Společnost Segafredo Zanetti dlouhodobě podporuje různé sportovní aktivity a zejména cyklistika je jí blízká. Tým Trek-Segafredo je již několik let pevnou součástí světového profipelotonu a umísťuje se v popředí nejprestižnějších světových závodů. V českých podmínkách je značka spojena se seriálem Prima CUP. Závod Segafredo Sahara Race se započítává do průběžného pořadí seriálu Prima CUP, cyklistického seriálu horských kol pro širokou veřejnost, který každoročně zahrnuje několik závodů na území České republiky a jeden exhibiční závod v historickém centru Hradce Králové, tzv. Gočárovy schody.

Tato společnost patří mezi prvními průkopníky italského espressa v Čechách a během krátké doby se stala největším dovozcem a dodavatelem italské kávy pro restaurace, kavárny a hotely. Na českém trhu působí už více než 25 let a svojí aktivní činností a širokou nabídkou italské profesionální kávové technologie výrazně přispěla k tomu, že se italské espresso a další italské kávové speciality natrvalo umístily v nabídce českých gastronomických provozoven na předních místech. 

(zas, mh)

Přečtěte si další články

2 komentáře

PetJednaLenin 17/11/2022 - 00:14

Curaci rudi!!!

jmm 18/11/2022 - 05:52

“PJT” “curacu”
Máš poškozenýho “hlemýždě”…
“FU”
P.S.
Na kole jezdím celý život-teď to bude asi výhodou…

Komentáře jsou uzavřeny.

Nasepravda.cz 2023. Všechna práva vyhrazena. Vydavatel: Futura, a.s.