Britský řetězec supermarketů Iceland Foods umožní svým zákazníkům nakupovat potraviny na splátky. Informovala o tom agentura Bloomberg. Nabídka řetězce přichází v době, kdy se domácnosti v Británii stejně jako v dalších evropských zemích musejí vypořádávat s rostoucími životními náklady.
Společnost Iceland Foods oznámila, že její program Iceland Food Club nabídne zákazníkům bezúročné půjčky v hodnotě až 100 liber (téměř 3000 Kč), a to ve formě platebních karet, kterými bude možné platit v jejích obchodech. Zákazníci pak budou půjčky splácet prostřednictvím splátek stanovených na deset liber týdně.
»Během této neutuchající krize životních nákladů mají lidé více než kdy jindy problémy s nákupem tolik potřebného zboží každodenní spotřeby,« uvedl šéf společnosti Iceland Foods Richard Walker.
Meziroční tempo růstu spotřebitelských cen v Británii v červnu zrychlilo na 9,4 procenta z květnových 9,1 procenta. Inflace se tak nachází na nejvyšší úrovni za čtyři desetiletí.
7 komentáře
Kdyby jste viděly tu fotku.
Putin na robotickem psovi, obnažený a s granátometem přes rameno.
Pecka 💣
Sledujte @neCT24
Toto je ten pravý zaslíbený Západ do kterého nás vecpal flamendr flaška Havel.
Sledujte @neCT24
Chvála pánu Bohu
➕ TV Noe
Sledujte @neCT24
………. Sláma Ukravína! ……….
Sledujte @neCT24
Chlebová polévka podle Ládi Hrušky
autor: recepty73
4.7 hodnotilo: 35
neuvedeno
snadné
Chlebová polévka podle Ládi HruškyChlebová polévka podle Ládi HruškyChlebová polévka podle Ládi HruškyChlebová polévka podle Ládi HruškyChlebová polévka podle Ládi HruškyChlebová polévka podle Ládi Hrušky
1 / 4
Chlebová polévka podle Ládi Hrušky
Chlebová polévka podle Ládi Hrušky
4
fotografie
Nahrát
fotku
Suroviny3 porce
0,50 l voda
1 kostka zeleninový vývar
3 plátek chleba 2 + 1 (na krutony) krajíce =
1 ks vejce
1 lžička drcený kmín
sůl
pepř mletý
majoránka
1 stroužek česnek
1 dl mléko
1 lžíce sádlo
Postup přípravy receptu
1
Do hrnce nalijeme vodu, přidáme bujón, dva pokrájené starší krajíce chleba a kmín, přivedeme k varu, povaříme, pak polévku pro lepší konzistenci polévky promixujeme tyčovým mixérem, vmícháme mléko s vejcem, nastrouhaným česnekem, majoránkou dle chuti.
2
Povaříme, ještě případně osolíme nebo opepříme a podáváme s chlebovými krutony, které jsme během vaření osmažili na pánvi s rozehřátým sádlem dozlatova. Na talíři můžeme ještě dozdobit pažitkou.
3
Já jsem polévku ještě ředil vodou, protože byla hustá tak, že v ní lžíce stála. 🙂
4
Polévka je vařená podle receptu potravinového inspektora Ládi Hrušky.
Čeho jsme se to dožili?
Kreditek?
Komentáře jsou uzavřeny.