Pro pokročilou automatizaci skladů

od redakce

Americká nadnárodní firma Honeywell má za sebou 20 let úspěšného působení v brněnské průmyslové zóně Černovická terasa. Dělá elektroniku do automobilů, letadel, raket i vesmírných družic. Také vyvíjí ochranu lidí pracujících v rizikových podmínkách. V mnoha oborech zvyšuje produktivitu práce pomocí automatizace, robotizace a digitalizace.

Brněnské prostory a laboratoře jsou největší výzkumné a vývojové centrum společnosti Honeywell v Evropě. V brněnském areálu firma ve čtvrtek otevřela své nové výzkumné centrum pro pokročilou automatizaci skladů.

Velké pošty a překladiště zásilek či distributoři potravin nebo drogerií nejen v ČR mohou dostat tzv. na klíč účinného pomocníka – vysokorychlostní roztřiďovací linku balíkovaných zásilek. Tedy výzkumné a vývojové pracoviště pro pokročilé logistické technologie. Za vteřinu se posouvají zásilky na třídicí lince až o tři metry. Za hodinu vytřídí až 24 000 balíků s více než 99,9procentní správností jejich nasměrování do správného přepravního kamionu či kontejneru. Pro pobočky Honeywellu v ČR dělá produkty více než 2000 lidí ve 47 zemích. V Brně pracuje na globálních projektech Honeywellu přes 1000 inženýrů a vědců a firma má zájem o další.

Brněnská předváděcí a zkušební vývojová třídicí linka je z polských Katovic. Zájemce si ji pořizuje buď unifikovanou, nebo na přání upravenou s individuálními robotickými vychytávkami. Třeba když chtějí vyskladňovací a třídicí automaty, paletizátory nebo vychystávací technologie ovládat hlasovými, případně světelnými příkazy. U linky se rovněž chystají školení zákazníků k instalaci a uvedení vysokorychlostní třídicí linky zásilek v jejich podniku.

Na trhu, kde rychlost a přesnost dodávky rozhoduje o konkurenční výhodě, se 60 ze 100 nejlepších světových maloobchodníků a 50 ze 100 nejlepších maloobchodníků v elektronickém obchodě již dnes spoléhá na automatizovaná řešení společnosti Honeywell pro manipulaci s materiálem.

(vž)

FOTO – Václav ŽALUD

Přečtěte si další články

Nasepravda.cz 2023. Všechna práva vyhrazena. Vydavatel: Futura, a.s.