Mezinárodní policejní mistrovství v jezdectví

od redakce

Mezinárodní policejní mistrovství v jezdectví ČR 2023 se konalo druhý červnový víkend v brněnském jezdeckém areálu Panská lícha.

Policejní kynologie.

Na Den policie na náměstí Svobody zájemci porovnali nejmodernější i historickou policejní techniku, práci policejních pyrotechniků, potápěčů či dopravní a pořádkové služby. Nechyběla ani náborová složka, zatímco nově nastupující policisté slavnostně složili před svými rodinami a přáteli služební slib. Program zpestřil koncert Hudby Hradní stráže a Policie ČR.

Jízdní jednotky z ČR, Slovenska, Německa, Maďarska a Velké Británie porovnaly své síly ve skokovém derby, v překonávaní přírodních i umělých překážek na trati. Policejní parkur soustředily na výkon a souhru jezdce s koněm. Závodníci překonávali sklopnou lávku, jízdu se sníženým podhledem, vytlačování demonstrantů, průchod ohněm či střelbu ze hřbetu koně. O přestávkách lákaly ukázky práce policejních psovodů či speciální pořádkové jednotky proti výtržníkům, přílet policejního vrtulníku, přehlídka nejmodernější i historické policejní techniky. Jihomoravská policejní hipologie slaví 30. výročí svého vzniku.

Výsledky sobotních závodů jsou: Skokové derby se stalo doménou Radka Šejstala (kůň Dak, KŘP Jmk), policejní parkur svědčil nejlépe Kláře Ulčové (Cassino- N, KŘP hlavního města Prahy). Celkovým vítězem se stala  Emma Jo Thorpe (Concorde, Anglie), mistryní Policie ČR v jízdě na koni pak Lucie Malá (Marlot, KŘP Zlínského kraje). Matúš Štefko (Nadal -NF, Košice) vyhrál skok mohutnosti (140 cm).

(vž)

FOTO – Policie ČR a Václav ŽALUD

Přečtěte si další články

Nasepravda.cz 2023. Všechna práva vyhrazena. Vydavatel: Futura, a.s.