Nejlepší sportovci města Brna 2022

od redakce

Nejlepší sportovce města Brna za rok 2022 vyhlásili a ocenili za účasti primátorky Markéty Vaňkové na galavečeru v Orea Congress Hotelu.

Do Sportovní síně slávy moravské metropole vstoupili Bronislav Bechyňský – in memoriam, střelec. Dále ultra maratónec Tomáš Rusek a hokejista Karel Skopal. Nejlepším sportovcem města Brna je letos střelec trap Jiří Lipták (Kometa Brno), sportovní lezec Adam Ondra z Tesly Brno byl druhý. Pokud jde o nejlepšího sportovce Brna do 20 let, ve veřejné anketě zvítězil v současnosti největší klenot českého mládežnického hokeje Eduard Šalé (nar. 2005) z Komety Brno.

Nejlepší sportovní kolektiv města je elitní tým cyklosprinterů Dukly Brno, který patří k evropské i světové špičce.  Za nejlepší sportovní akci roku hlasující zvolili extraligová utkání Komety. Nejlepší handicapovaní sportovci jsou cyklista Ivo Koblasa (TJ Favorit Brno), plavkyně SK Kontaktu Brno Dominika Míčková a stolní tenista SK Moravia Brno Boris Trávníček. Nejlepší sportovní veterán je plavecký mistr Evropy František Pokorný (nar. 1941). Cenu Fair play si odnesl dr. Miroslav Čada. Redaktor Petr Kment si vysloužil novinářskou cenu svého učitele Lva Vašíčka.

Primátorka Vaňková k tomu poznamenala: »Sporty, které tu s námi jsou již třeba staletí, se neustále zrychlují a vyvíjejí. Zůstává touha člověka překonat sám sebe a být nejlepší. Slavnostní vyhlášení nejlepších sportovců města Brna je anketa zasvěcená těm, kterým se podařilo svého snu dosáhnout. Kteří tvrdě pracovali, obětovali svůj volný čas a koníčky a často s obrovskou podporou své rodiny a blízkých s neskutečným nasazením vstoupili mezi elitu. Obdivují každého, kdo si zvolil sport jako svoji životní cestu,« vyložila brněnská primátorka.

(vž)

FOTO – Václav ŽALUD

Přečtěte si další články

Nasepravda.cz 2023. Všechna práva vyhrazena. Vydavatel: Futura, a.s.