Zdenek Merta u klavíru

od redakce

Městské divadlo Brno ve spolupráci se skladatelem a spisovatelem Zdenkem Mertou (na snímku) chystá další díl jeho hudebního seriálu Zdenek Merta u klavíru. Speciálním hostem dalšího dílu plného dobré hudby tentokrát bude zpěvačka Leona Machálková. Tato neopakovatelná hudební událost se uskuteční ve středu 15. března od 19 hodin na Činoherní scéně Městského divadla Brno.

Zdenek Merta není jen známý a úspěšný skladatel a klavírista, ale také zpěvák, showman, vtipný společník a zábavný vypravěč. Diváci Městského divadla Brno jej velmi dobře znají i jako zdatného moderátora neobvyklé divadelně-hudební talk show Zdenek Merta u klavíru. Již od roku 2017 si Zdenek Merta do svého pořadu zve významné osobnosti české (a také slovenské) hudební scény. Díky tomu mohli diváci na Činoherní scéně vidět a slyšet například Romana Dragouna, Vojtěcha Dyka, Petra Jandu, Zoru Jandovou, Michaela Kocába, Vašo Patejdla, Michala Pavlíčka, Ondřeje Rumla, Jiřího Schmitzera, Kamila Střihavku a mnoho dalších.

Leonino vibrační číslo je sedm a sedmičky mají (kromě jiného) předpoklady velkého a projasněného talentu. Mohla by to mít tedy celé trochu na háku, ale přesto je mimořádně pilná a odolná, a to se jí vyplácí (ostatně kromě vibračních čísel existuje i zvěrokruh a ona je Beran). Na přelomu osmdesátých a devadesátých let vykukovala z různých takzvaně menšinových žánrů a vždy to bylo pěkné, dobře zpívala, dobře frázovala. Pak se chytla příležitosti být slavnou mainstreamovou zpěvačkou. Leona dosáhla všelijakých met, měla pěkné prezentace v televizích, hrála hlavní role ve velikých muzikálových produkcích a zároveň neustále rostla. Nepřestala totiž pracovat, její důslednost a perfekcionismus jsou stále udivující. Například výkony ve StarDance či pořadu Tvoje tvář má známý hlas byly obdivuhodné, je náročné tyto soutěže absolvovat s grácií.

(vž)

FOTO – archiv MDB


Poznámka:

Městské divadlo v Brně s politováním sdělilo, z důvodu nemoci se ve středu 15. března 2023 v 19.00 hodin neuskuteční na Činoherní scéně hudební večer s názvem Zdenek Merta u klavíru. Zakoupené vstupenky zůstávají v platnosti, náhradní termín bude včas oznámen. MdB se omlouvá svým příznivcům za komplikace a děkuje za pochopení.

Přečtěte si další články

Nasepravda.cz 2023. Všechna práva vyhrazena. Vydavatel: Futura, a.s.