Trh s oděvy obsadí místo Západu Írán

od redakce

Zboží západních oděvních značek, které odcházejí kvůli ukrajinské válce z Ruska, by mohlo do tří let nahradit zboží íránské. Napsala o tom íránská média.

Podle televize PressTV navrhla ruská rada nákupních středisek, aby západní zboží začaly nahrazovat produkty íránských podniků, které vyrábějí kožené boty, oblečení a tašky. Šéf rady Oleg Vojcechovskij se na íránském velvyslanectví v Moskvě sešel se zástupci íránských podnikatelských svazů. Dohodli se, že by se tato náhrada dala provést do tří let.

»Rusko má zájem otevřít obchody se zbožím íránských výrobců, ale k jeho uvedení na ruský trh je třeba vyřešit několik věcí, takže se to asi nestane letos,« sdělil Vojcechovskij.

Předpokládá se, že v začátcích bude v Rusku otevřeno 30 obchodů a že íránské výrobky začnou být začleňovány do nabídky existujících řetězců.

Vojcechovskij řekl, že je třeba investovat do vytvoření značek a do obchodní podpory, a že nejlepší a nejméně nákladné je pomalé zavádění tohoto zboží. Dokud nejsou vyřešeny logistické a certifikační problémy, není jisté, že výrobci budou schopni zboží nabízet v cenách běžných v Rusku, upozornil.

Írán je ruským spojencem například v syrské válce a ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov v březnu řekl, že Moskva bude s Teheránem spolupracovat, aby západní sankce obešla.

(ici)

Přečtěte si další články

4 komentáře

Emil Novák 19/04/2022 - 19:28

Nemuselo se to stát. Konflikt na Ukrajině zavinili USA, NATO, EU, za Českou republiku pak profašistická vláda Petra Fialy.

jmm 19/04/2022 - 10:38

Článek 17
(1) Svoboda projevu a právo na informace jsou zaručeny.
(2) Každý má právo vyjadřovat své názory slovem, písmem, tiskem, obrazem nebo jiným způsobem, jakož i svobodně vyhledávat, přijímat a rozšiřovat ideje a informace bez ohledu na hranice státu.
(3) Cenzura je nepřípustná.
(4) Svobodu projevu a právo vyhledávat a šířit informace lze omezit zákonem, jde-li o opatření v demokratické společnosti nezbytná pro ochranu práv a svobod druhých, bezpečnost státu, veřejnou bezpečnost, ochranu veřejného zdraví a mravnosti.
(5) Státní orgány a orgány územní samosprávy jsou povinny přiměřeným způsobem poskytovat informace o své činnosti. Podmínky a provedení stanoví zákon.

psy_cho 19/04/2022 - 17:23

Za komančů by si za takový štvavý članek šel sedět, za pobuřování. Tak si užívej, že ti demokracie dovolí takový článek napsat a že můžeš kritizovat . Nepleť si vyslovené lži a rozšiřování ideí extrémizmu s jiným názorem.

PetJednaLenin 19/04/2022 - 10:19

BOLSEVICI BLAHOPREJI

Pchjongjang 17. dubna čučche 111 (2022) (KCNA) – Generální tajemník Korejské strany práce, předseda pro státní záležitosti Korejské lidově demokratické republiky a vrchní velitel ozbrojených sil KLDR vážený soudruh Kim Čong Un sledoval zkušební palbu nového typu taktické naváděné zbraně.

Doprovázel ho zástupce vedoucího oddělení Ústředního výboru Korejské strany práce soudruh Kim Čong Sik.

Komentáře jsou uzavřeny.

Nasepravda.cz 2023. Všechna práva vyhrazena. Vydavatel: Futura, a.s.